Međunarodni tjedan gluhih

Povodom obilježavanja Međunarodnog tjedna gluhih, u svojim je prostorijama u Radićevoj 8, ugostila smo djecu i voditeljice iz Udruge Birikina. Cilj druženja bio je upoznavanje djece sa  znakovnim jezikom i kulturom osoba oštećena sluha kroz pjesmu i priče, te ukazivanje zajednici da bez obzira na različitosti u komunikaciji to ne bi trebalo predstavljati problem u druženju i igri. Tako smo našim gostima putem video projekcije prikazali priče za djecu na znakovnom jeziku (Crvenkapica, Tri praščića…), te kroz malu radionicu znakovnog jezika naučili nekoliko znakova. U sklopu druženja članovi Udruge Birikina priredili su nam mali program putem kojeg su nas upoznali sa svojim radom i aktivnostima. Na opće zadovoljstvo prisutnih pjesmu u izvedbi skupine Piccoli Terremoti preveli smo na znakovni jezik i svi zajedno naučili i izvodili.

Na kraju druženja od naših gostiju dobili smo na poklon „Lanac prijateljstva” kojeg su sami izradili u znak jednog novog i neraskidivog prijateljstva bez obzira na komunikacijske različitosti.

Nađi nas na FacebookuWholesale Replica Jerseys Jerseys Free Shipping Paypal Best Jerseys Wholesale Wholesale NBA Jerseys Knockoff Jerseys Wholesale Cheapest Jerseys Wholesale Reebok NCAA Replica Jerseys