DAVOR KOMAR: KAMO SREĆE KAD BI SVI GRADOVI FUNKCIONIRALI KAO GRAD PULA
Danas je u prostorijama Društva distrofičara Istre u Puli održano potpisivanje ugovora o uporabi triju poslovnih prostora koje je Grad Pula dodijelio Udruzi djece i mladih oštećena sluha Istre, Udruzi paraplegičara i tetraplegičara Istarske županije te Društvu distrofičara Istre. 

Udruga DDI je tako postala vlasnikom prostora u Krmpotićevoj ulici 2, Udruga paraplegičara i tetraplegičara Istarske županije na uporabu je dobila prostor u ulici Prolaz Sv. Nikole 6, a Udruga djece i mladih oštećena sluha Istre prostor u Radićevoj ulici 8.

„Kamo sreće kad bi svi gradovi u Hrvatskoj funkcionirali ovako kako funkcionira Grad Pula. Sve kvalitetne projekte koje udruge zamisle, s Gradom Pula i ostvare. Smatram da je Grad Pula jedinstven primjer dobre i kvalitetne suradnje i velike podrške udrugama”, izjavio je predsjednik Društva distrofičara Istre Davor Komar. Dodao je da je prostor zadovoljio najveći dio potreba Društva, međutim, obzirom da prostor treba i urediti, pozvao je građane za pomoć u obliku materijala i rada.

Zadovoljstvo dobivenim prostorima i preseljenjem iz stanova koje su do sada koristili za potrebe udruga, nisu krili ni Željko Kladuša, predsjednik Udruge paraplegičara i tetraplegičara Istarske županije i Aleks Tanković, predsjednik Udruge djece i mladih oštećena sluha Istre.

 

„Drago mi je da smo proces dobivanja prostora uspješno priveli kraju. Sada će naša udruga imati prilike uzletjeti jer ćemo naprosto imati odakle raditi”, kazao je Kladuša, dok je Tanković istaknuo kako je njihova udruga puno mlađa te su imali tu sreću da na prostor nisu morali dugo čekati. Ujedno se zahvalio Gradu Puli i pročelniku Upravnog odjela za društvene djelatnosti Eriku Lukšiću na jako dobroj suradnji, a posebno na dobivanju tumača znakova.
Predsjednik DDI-a je danas iskoristio priliku i gradonačelniku Borisu Miletiću kao

 znak zahvale i simbolično uručio zahvalnice.

„U ime Grada Pule i svoje osobno ime, ja se želim ovim udrugama zahvaliti jer znam koliko svojim radom i zalaganjem mnogobrojni volonteri u našoj društvenoj zajednici olakšavaju

 život osobama s posebnim potrebama. Siguran sam da je ovim udrugama prostor bio jako potreban i veselim se nastavku uspješne suradnje sa njima jer znam koliko njihov rad znači za ovaj Grad”, rekao je Miletić.
Današnjem potpisivanju prisustvovali su i predstavnici drugih udruga koji su iskoristili priliku i gradonačelnika zamolili za potrebe svojih udruga. Tako je Mirjana Matejčić iz Udruge cerebralne paralize Istarske županije zamolila za novi prostor, Andrea Turković iz Udruge slabovidnih Istarske županije signalizaciju za autobuse i automobile, dok se Zlatko Kuftić iz Udruge slijepih Istarske županije zahvalio gradonačelniku i Gradu Puli na odličnoj dugogodišnjoj suradnji, te dodao da bi se i država trebala ugledati na politiku rada Grada Pule. (Tekst i foto: Doris Floričić)